homecontact 


 

Wat is een aankoopkeuring?

Een aankoopkeuring is een keuring welke u laat uitvoeren op het moment dat u overweegt een huis te kopen en hiervan de bouwkundige staat niet weet. Dit kan van belang zijn bij de onderhandeling met verkoper. Hagen Bouwadvies geeft u een overzichtelijk beeld van de eventuele gebreken van de woning. Tevens wordt er per onderdeel een inschatting gemaakt van de herstelkosten. Op deze manier kunt u de kwaliteit van de woning beter beoordelen. Tevens bent u volgens de wet verplicht informatie van gebreken en tekortkomingen in te winnen bij de verkopende partij. Het kopen van een huis is tenslotte een grote uitgave die wel overwogen dient te geschieden.

Wat is een verkoopkeuring?

U als verkoper van een woning bent wettelijk verplicht een koper te informeren over gebreken aan het te verkopen woning. Natuurlijk bent u van sommige gebreken op de hoogte maar er kunnen ook gebreken zijn waar u geen weet van heeft. Hagen Bouwadvies helpt u deze bekende en onbekende gebreken in kaart te brengen. Hierbij wordt een kostenoverzicht gemaakt van de herstelwerkzaamheden.
Met een verkoopkeuring geeft u de koper dus een compleet inzicht van de staat waarin de woning zich verkeerd. Voor de eventuele gebreken wordt een inzicht gegeven van de herstelkosten. U bent er dan van verzekerd correct te hebben gehandeld.

Hoe gaat een aan- of verkoopkeuring in z’n werk?

Bij een aan- of verkoopkeuring komt de inspecteur van Hagen Bouwadvies op de afgesproken datum en tijd in de te keuren woning. Onze inspecteur gaat alle zichtbare tekortkomingen en achterstallig onderhoud registreren. Ook zal er ter verduidelijking gebruik worden gemaakt van digitale foto’s om het rapport compleet en overzichtelijk te maken.
Nadat de keuring in de woning is afgerond zal op ons kantoor het rapport worden opgemaakt. Wanneer u het rapport van ons heeft ontvangen en hier vragen over heeft kunt u altijd kontakt opnemen met de desbetreffende inspecteur.